2011-07-02

Skicka en sak till mig

Min högsta önskan just nu är att du skickar en sak till mig. Det kan vara något du tänkt förkasta eller något som redan ligger i papperskorgen. Helt enkelt något du inte längre vill ha. Kanske något du gjort. Något du hade planerat att skänka. Det kan vara något fint eller något fult. Det kan vara av textilt, trä, metall, plast, papper eller vilket material som helst. Det kan vara från naturen eller något producerat. Det kan vara nytt och det kan vara använt. Helt eller trasigt. Det kan vara en och det kan vara flera. Stort eller litet. Hårt eller mjukt. Ja, ni förstår, det kan vara precis vad som helst – så länge det går att posta.

Skriv gärna ner några rader om hur du gjorde ditt val, vad det är du skickar och varför du vill bli av med saken/sakerna. Kanske betyder den någonting för dig eller kanske har du ett eller flera minnen till det du postar. Alternativt kan du skriva några rader om sakens historia. Du gör precis som du vill även här.

Jag kommer sedan att ta mig friheten att göra vad jag vill med det du skickar, men låter dig givetvis vara anonym om du vill. Du behöver inte ens skriva vem du är om du inte vill. Allt jag får kommer jag att visa i den här bloggen.

Bakgrund
Sommaren 2010 började jag samla små saker jag hittade utomhus. Detta har också gjort att jag har gått och blivit intresserad av skräp, hur vi definierar skräp samt olika tings värde för olika människor. Jag har dessutom återigen blivit skrämd av hur mycket saker som slängs varje år. Hur fullt det alltid är i soprummet. Hur mycket som produceras och hur lite vi egentligen behöver. Och så vidare. Eftersom jag har en tendens att själv producera en hel del prylar funderar jag mycket kring återvinning och hur man bäst, på ett etiskt sätt, tillverkar saker – om man som jag helt enkelt inte kan låta bli.

Vill du bidra?
Skicka då din sak till: Karin Granstrand, Vitemöllegatan 20 B, 214 42 Malmö

Frågor?
Då kan du maila mig på hello@karingranstrand.com

TACK på förhand!

2 kommentarer:

Sara Nilsson sa...

Hej Karin!
Ville mest bara sticka in huvudet och säga att jag verkligen gillar ditt initiativ och kreativiteten bakom detta projektet! Och sen att bilderna du lägger upp är riktigt snygga gör ju inte saken sämre.
Här ska jag hålla koll kan jag meddela. Kanske tillochmed skickar något till dig, får se vad jag snubblar över :)
Vad gör du med grejerna som du har fått skickade till dig?

MVH
Sara i Malmö

Karin sa...

Hej Sara,
roligt att du tycker projektet verkar intressant! Och ja, jag tar som sagt var jättegärna fortfarande emot grejer.

Än så länge ligger alla saker jag fått i en stor påse. I början hade jag planer på att göra något med sakerna, alltså använda dem på ett nytt sätt. Men nu tycker jag att de är fina som de är, i befintligt skick, tillsammans med de skriva texterna som hör till. Någon form av utställning är vad jag – bland annat – har i åtanke just nu. :)