2011-07-04

Massor av saker

Om jag hade haft möjlighet så skulle jag posta hela min lägenhet eller jag menar innehållet i den. Okej, inte min turkosa soffa och mitt älskade köksbord. Tyvärr så får inte allt plats i ett paket som kan skickas med posten, allt det där andra. Det hade varit en bra deal tycker jag: du får massa saker och jag får börja om. Vill bara börja om. Du får det som fick plats i ett paket på posten.

1. Tunnelbanebiljetter från Barcelona. Var där 2004 med en pojkvän/älskare som var 15 år äldre än jag var då. Fick med mig rumskortet på vägen hem. Har en känsla av att jag aldrig fick se det riktiga Barcelona.
2. Whiteboardpenna och en permanentpenna från min praktik på Huddinge Gymnasiet 2006.
3. En bussbiljett från Oslo. Jag köpte alltid biljett, mitt ex gjorde aldrig det.
4. Ett armband med olika kulor på, fick det av en kompis. Det är tydligen ett "be"-armband för kristna. Jag är inte religiös.
5. Spegel. Vet inte när den gick sönder. Jag tror inte att jag är mer olycklig eller mer utsatt för olycka än någon annan.
6. Random prislappar. Från mitt jobb, jag får egentligen inte ha dem hemma. Vet inte hur de hamnade här. Bäst jag ger bort dem.
7. Örhängen som inte har någon kompis. Å jag har två öron.
8. Ett gammalt sim-kort till mitt gamla abonnemang.
9. En 50-öring.
10. Glittrigt stort hårspänne. Jag är inte så glittrig av mig, vet inte varför jag köpte det.
11. Kattleksak från den tiden jag var akuthem åt Stockholms Katthem. Greta, Buddy, Penny, Marlon, Cepphus och Grylle har lekt med denna. Buddy hade mjölkmustasch och han var min drömkattkille.
12. Ett gratis vykort från en bar i Köpenhamn. Tandtråd, fast på engelska, hette baren. Det står "Morsning" på baksidan, det skrev mitt ex, vet inte varför han inte fortsatte. Vi var där 2008.
13. Ett kuvert, orange- och rosarandigt, från 70-talet. Min mamma hade sparat det i en låda. Välkommen hem, Linnea. Jag fick det när jag kom hem efter fyra månader i Asien. Tror att det var pengar i det då. 2000 svenska kronor.
14. Ett studentkort och gamla SL-kort i det klassiska röda fodralet. Allt från våren 2009. Den vår som skulle förändra allt och jag levde mitt liv själv efter den våren. Bakom studentkortet finns en lapp med bokningsnumret till en Gotlandsfärja. Jag skulle till Stora Karlsö och ringmärka Sillgrisslor.
15. Ett papper med praktiska övningar från en kurs jag gick vårterminen 2009. Fisk och fiskerikurs. EN liten papperslapp från samma kurs. En av mina bästa vänner har gjort anteckningar från ett statistikarbete om fiskbestånden i en sjö elelr vad det nu var för vatten, någonstans utanför Södertälje. Jag ritade mest gubbar på våra kaffe-take-away-muggar. de sparade jag inte.
16. Teaterbiljett, Stadsteatern. De tre musketörerna. Den från 5 blondtofsar av 5 möjliga i betyg. Jag var flyförbannad på en vän den kvällen. Vi har gjort slut nu, ett år senare.
17. Guide till Norrköping 2009. Var där på en spontantripp, valde det tåg som gick när det passade oss. Var där 29-30 oktober. Jag tror att jag såg det riktiga Norrköping. Jag hade sällskap av den person som krossade mig och mitt hjärta. Fast det var lika bra, det kan jag se idag. Det gjorde att jag mötte dig Karin. Sedan lärde jag mig att man inte ska låta folk trampa på en och att man alltid ska säga ja till nya saker.
18. Rosa pratande klocka. Idag är den stum, för den fick bada när jag diskade.
19. En glittrig Sköldpadda, från mitt exex's mormor.
20. Två adventsljusstakesvampar.
21. En domherre med ett ben. Jag snodde den från en julgran i en kompis trappuppgång. Domherren och svamparna har hängt i min vardagsrumslampa sedan julen 2008, oavsett vilken årstid det har varit. Domherren har varit min favorit, men är det inte så att man ska låta den man älskar flyga fritt? Det är dags nu, domherre, att flyga någon annanstans.

Allt ligger i en påse jag festsydde och den blev inte bra.

Inga kommentarer: